Φόρτωση...

Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική
Στέλιος Χατζάκης • Χειρουργός Οδοντίατρος

Λεύκανση


Τί είναι η λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε την βελτίωση του χρώματος των δοντιών. Μπορεί να γίνει στο ιατρείο, στο σπίτι ή να ξεκινήσει με μια συνεδρία στο ιατρείο και να ολοκληρωθεί στο σπίτι με την χρήση ειδικά κατασκευασμένων ναρθήκων. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια σας και παράλληλα να είναι άνετοι και απόλυτα ανεκτοί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ποιά είναι η προϋπόθεση για την επιτυχία της λεύκανσης;
Για την επιτυχία της λεύκανσης, αλλά και για την ασφάλεια των δοντιών σας, η λεύκανση συνίσταται να γίνεται μόνο όταν το στόμα σας είναι υγιές και απόλυτα θεραπευμένο από προβλήματα οδοντικής τερηδόνας ή ουλίτιδας. Επίσης, η επιτυχία της λεύκανσης στηρίζεται στην επιλογή του κατάλληλου λευκαντικού υλικού το οποίο διαφοροποιείται ανά περίπτωση.

Τί συμβαίνει με τα σφραγίσματα ή τις θήκες που έχετε ήδη στο στόμα σας;

Πιθανόν κάποια παλιά σφραγίσματα να πρέπει να αλλαχθούν πριν την λεύκανση ή μετά από αυτήν ανάλογα την περίπτωση, γιατί η πορσελάνη και τα λευκά σφραγίσματα δεν αλλάζουν χρώμα με τις ειδικές λευκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Είναι ασφαλής μέθοδος για τα δόντια σας;

Η λεύκανση είναι μια μέθοδος απόλυτα ασφαλής για τα δόντια σας και δεν επηρεάζει την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών, εφόσον φυσικά γίνει από έμπειρο οδοντίατρο που θα διαλέξει την μέθοδο που ενδείκνυται για τα δικά σας δόντια.

Είναι επώδυνη η λεύκανση;

Η λεύκανση είναι απόλυτα ανώδυνη. Μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει η πιθανότητα να εμφανίσετε μια ευαισθησία στο παγωμένο νερό, η οποία παρέρχεται με το τέλος της θεραπείας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ